Βιωματική Ομάδα Δημιουργικής Φαντασίας για παιδιά 6 – 10 ετών, “Τα όνειρά μου”

Ο ονειρικός κόσμος των παιδιών, τα όνειρα και οι ονειροπωλήσεις τους είναι γεμάτα ιδέες, σκέψεις, φαντασία, εικόνες και ιστορίες και απαρτίζουν εξαιρετικά σημαντικές εμπειρίες της καθημερινής τους ζωής.

Παρά το γεγονός ότι τα όνειρα δεν αποτελούν κομμάτι αυτού που οι ενήλικες αναγνωρίζουν ως “αντικειμενική πραγματικότητα” η σημαντικότητά τους σχετίζεται με τα συναισθήματα που προκαλούν στα παιδιά. Άλλες φορές θετικά και άλλες αρνητικά, διαμορφώνουν το εσωτερικό ψυχικό τοπίο, ενεργοποιούν τη φαντασία των παιδιών και αποτελούν μέρος της δικής τους πραγματικότητας, επηρεάζοντας τη ζωή τους.

Η βιωματική ομάδα δημιουργικής φαντασίας “τα όνειρά μου” βάζει τα όνειρα των παιδιών στο επίκεντρο με μεθοδολογικό και φιλοσοφικό οδηγό το ψυχόδραμα που μέσα από τη δράση συνδέει τη σωματική μνήμη με τη γλώσσα. Η συμμετοχή τους στην ομάδα, επιτρέπει στα παιδιά να εκδραματίσουν όνειρα που βλέπουν στον ύπνο τους ή που έχουν για το πώς φαντάζονται τον εαυτό τους στο μέλλον. Το εσωτερικό τοπίο του παιδιού παίρνει μορφή μέσα από τη δράση. Τα θετικά συναισθήματα αναδεικνύονται, ενώ όνειρα που δημιούργησαν συναισθήματα φόβου ή αγωνίας στα παιδιά μπορούν μέσα από την εκδραμάτιση να αλλάξουν έκβαση λειτουργώντας ως επανορθωτική εμπειρία γι’ αυτά. H ομαδα έχει στόχο να καλλιεργήσει τη φαντασία.

Η βιωματική ομάδα δημιουργικής φαντασίας υποδέχεται παιδιά 6 έως 10 χρονών.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν 1,5 ώρα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και για τη συμμετοχή των παιδιών στην ομάδα προϋποτίθεται η γραπτή σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων, καθώς και μια συνάντηση γνωριμίας με τη συντονίστρια της ομάδας.

Oι γονείς που αναζητούν για τα παιδιά τους ένα πλαίσιο συναισθηματικής έκφρασης και ανάπτυξης και ένα χώρο για την καλλιέργεια της φαντασίας τους μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και εγγραφές έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Για πληροφορίες & εγγραφές: Ιωάννα Πετρίτση, 6936125326.