Βιωματική Ομάδα Κοινωνικής Εμπειρίας και Μάθησης για παιδιά 11 -14 ετών

Η μετάβαση από την παιδική στην πρώιμη εφηβική ηλικία αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή φάση. Βασικός αναπτυξιακός στόχος αυτής της ηλικίας είναι η δημιουργία θετικών σχέσεων με συνομηλίκους και η διαμόρφωση της κοινωνικής ταυτότητας. Η ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και η αυτο-εικόνα τους εξαρτώνται από τις κοινωνικές τους εμπειρίες και συνδέονται άρρηκτα με τις ευκαιρίες που έχουν να αναπτύξουν το ρεπερτόριο των ρόλων τους.

Σε αυτό το στάδιο τα παιδιά δοκιμάζουν νέους ρόλους, διεκδικούν περισσότερη αυτονομία, διατηρώντας παράλληλα έντονη την ανάγκη τους για αποδοχή και υποστήριξη. Οι σχέσεις και οι συνδέσεις με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής τους διαμορφώνουν το πεδίο όπου τα παιδιά εξερευνούν, ανακαλύπτουν και συνθέτουν τις πτυχές του εαυτού τους.

Η Βιωματική Ομάδα Κοινωνικής Εμπειρίας & Μάθησης δημιουργήθηκε το 2021 για παιδιά ηλικίας 11-14 ετών και φέτος ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για να υποδεχθεί νέα μέλη. Στόχος της είναι η σύνδεση των παιδιών με τον εαυτό τους, τους σημαντικούς άλλους και τον κόσμο, με οδηγό την παιδαγωγική, τη φιλοσοφία & τη μέθοδο του ψυχοδράματος.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν 1,5 ώρα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και για τη συμμετοχή των παιδιών στην ομάδα προϋποτίθεται η γραπτή σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων, καθώς και μια συνάντηση γνωριμίας με τη συντονίστρια της ομάδας.

Οι γονείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους να εξερευνήσουν και να διαμορφώσουν την εφηβική τους ταυτότητα, μέσα σε μια κοινότητα αποδοχής & φροντίδας μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες και εγγραφές ως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Για πληροφορίες & εγγραφές: Ιωάννα Πετρίτση, 6936125326.